Haziran 1938’de “DC Comics #1” dergisinde halka sunulan Superman, çizgi roman kahramanı tüm çizgi roman dünyasının en popüler ve tanınan hayalî karakterlerinden biri ve önemli bir Amerikan kültürel ikonudur.
Superman kostümünün tasarımı o zamanki sirklerde gösteri yapan “güçlü adam”ların giydiği gibi tayttır. Kostüm renkleri Amerikan bayrağına gönderme yapmak için mavi-kırmızıdır. Yıllar boyunca birçok kahramanın Batman dahil, kostümü değiştirilirken, Superman 71 yıl boyunca değişmez çünkü o kostüm görsel olarak bir ifadedir.
1938’de göğsünde bir üçgen içinde adının baş harfi vardır. Bu üçgen Amerikan polis rozetine göndermedir. Tabii daha sonra bu yavaş yavaş şimdiki elmas şeklindeki “S” amblemine dönüşür. Man of Steel filminde Jor-El tarafından bu amblemin “Umut” anlamına geldiği belirtilmiştir.
Güçlerine gelicek olursak, yıllar içerisinde daha da arttırılır. İlk başta sadece çok güçlü ve hızlıdır, uçamaz, çok yükseğe zıplar; ama uçaklar hayatımıza girince, sıradan insan bile Superman’den hızlı hareket edebilir, uçabilir hale gelir. O zaman Superman’e yazarları tarafından uçma gücü verilir. Yani Superman’in güçleri teknolojinin gelişmesi ile artar çünkü o her zaman teknolojinin ve onu kullanan sıradan insanın önünde olmazsa süper insan olamaz. Superman Nietzsche’nin Übermensch (üstün insan) kavramı temele alınarak yaratılmıştır. Bu kavramda önemli olan fiziksel güç değil erdemdir.